Friday, 21 December 2012

Final exam is coming




Assalamualaikum.. 

dengan muka yang senyum meriah dan semangat yang membara tinggi

Holla hollaa..

Dari saat diri terpaku di depan lappy kesayangan ni, maknanya genap sehari semalaman jadi musang berjanggut ditengah malam. Happy benor  terasa hidup bila tak payah tidur lepas tu terus pergi kelas untuk hari terakhir di sem 3. Memang meriah. Semalaman  tak payah tidur. Memang indah. 

Kengkadang bila terlalu penat dan stress melampau, tak tau apa yang aku boleh buat. Contoh beberapa hari yang lalu, rasa diri tak tahu apa benda nak buat,  Lepas tu amik quran mengaji. Buka surah ALI-IMRAN, tengok tafsiran yang paling TOUCHING dalam hidup sebab kena dengan diri yang terasa semakin jauh denganNya.  memang hujan mengalir membasahi hati. But I need someone to let go my feeling, so I send a message to  my bestfriend. She told me that I need to be strong. Keep praying.  Of course I do. But still  feeling yang tetiba kita terasa macam ada benda tak complete dan hati berdebar tak menentu. Lepas tu macam ada benda yang kita buat salah tapi takda pun sebenarnya. Rasa serba salah hati tak tenang. Yes. That feeling. Masih tak hilang.

 So apa yang saya buat buat, ambik telefon dan dail number mak. . It’s really amazing!  perasaan tak menentu yang hilang bila dengar suara mak, it’s the best feeling. Hear her voice and I make some jokes, then she laughs. Oh Tuhan. It’s disappeared. My depressed is GONE. Caps lock GONE.

How beauty it is. Just glad to have a mom and felt sorry towards my friends who did’nt have mom. So the lessons that I learn, if u have mom no matter you’re a boy or girl, just love your mother and show it. You miss her? Dia lagi lah.

Hari ni adalah hari last kami di Sem 3. Sem ni terasa macam feeling lelebih bukan lelabah bila kemain bergambor dengan lecturer dan ustaz-ustaz kami di hari last.  Terima kasih atas ilmu. Maaf kalo anak murid yang ni suka main-main dalam kelas.

bersama Madam Ifa Rizad. Subjek business accounting
Madam Norziah yang sgt sporting dan keibuan. Subjek Business math
Ustaz baharudin kegemaran ramai. Usul fiqh. 
Ustaz Zainuddin. Subjek Tarikh al- Tashriq
Madam Rosmah. Organizational behaviour

kami tak sempat nak buat last kelas dengan madam jadi ini gambar entah berapa bulan yang lalu. tapi nak masuk jugak


Madam Hartini. Malaysian economy.
Madam Azlina yang ajar Business Statistic. baik giler. sungguh

Jadi tugas anda yang baca adalah cari di setiap gambar mana lecturer dan mana anak murid. 
 hope to see u again. please pray for me and my friends for our final.

wassalam..


currently I'm keeping an eye on one person, but I'm not a nutty as a fruitcake. saranghae.

4 comments:

Fya Pelangi said...

HAHA. ade 1 gmbar yg menggambarkan sesuatu :)

Latifah Ilyana Ibrahim said...

haah. mane mane mane. curious nih. :P

Anonymous said...

kim tau gmbar mno yg fayyad ckp tu.... gmbr yg ad beg MAHAL kimah tu... hahaha x sgka ad jgk gmbr dgn mdm ROSMAH... sume gmbr cantik n SWEET...... <3

Latifah Ilyana Ibrahim said...

beg tu memang mahal pon!!! hahaa