Tuesday, 26 June 2012

2nd Reunion Mahabbah 5 Gemilang

Assalamualaikum...


During study week hari tu. setahun sekali ahli-ahli mahabbah 5 Gemilang SMA.Maarif akan continuosly buat satu program jumpa + makan. last reunion kami cuma buat kat sekolah kami yang tercinta tu aja. sebabnya pengarah program at that time orang tuu.. but, disebabkan tahun ni planning punya planning asyik tak jadi je jadi pengarah program baru si Nadhirah yang comel lotey ,bodek sikit decide buat 2 Jun 2012. nasib lah ramai yang kat kampung masa tu cuma orang tuu terpaksa bergegas dari Nilai ke Terengganu untuk reunion ni. padahal tak pergi boleh ja. tapi dah lama tak jumpa nak jugak balik dan jumpa mereka ni. balik cuma 3 hari dan kembali semula ke usim untuk final exam. 
tempat dating kami. Pantai Keluang,Besut.
fuhh. penat mendaki bukit dengan Ain semata-mata nak tangkap panorama ni. tapi sayang jambatan yang time kecik-kecik dulu duk main kejar-kejar dah runtuh dan tak dibaiki sampai sekarang. itu motifnya.ahaa.. persiapan semua mereka yang aturkan. di sini kite nak minta ampun sebab tak banyak dapat tolong kalian. memang tak tolong langsung pun kan hehe. nasib baik lah kite dapat tiket bas nak balik awak, 

handmake. terasa kemanisan ukhuwah. :) terima kasih.
sponsored by pengarah program
pesanan awal, jangan marah. :J

alhamdulillah. disebabkan wujudnya perancangan yang teratur, kami adakan sedikit sesi perbincangan dan tazkirah ringkas. thanks, kalian bagi kerjasama yang menakjubkan dengan pertukaran pendapat yang awesome sebab kita masing-masing dah berada di haluan berbeza. salah satu matlamat tentatif tu diadakan adalah nak bagi peringatan sesama kita. maaf kalau ada kekurangan.

sharing...
ni nak kasi tinie dilanda kejelesan. :p
ada beberapa orang yang tak hadir :|
dan kami tak lupa mengingati sahabat seperjuangan kami yang terlebih dulu pergi menyahut panggilan ILAHI. dah setahun lebih. yang pergi tetap pergi, yang mampu kami lakukan adalah kalungan doa dan ayat suci al-quran buatnya. *jangan sedih lagi. Memperkenalkan!! insan-insan hebat sewaktu zaman persekolahanku. ra ra ra...

dari kiri : Nadhirah, Amanina, Aini, Amalina, Rabiah, Ain
duduk : Islah
.
sangat sedih bila 3 orang geng kepochi kami tak dapat hadir. insyaAllah nanti kita jumpa bebile

dari kanan : Faizan, Ikram, Sobri, Asrol, Arif, Muqti dan Naim


ada 6 orang kaum adam yang tak hadir. next reunion insyaAllah.


alhamdulillah. jumpa mereka ni walau sekejap tapi cukup buat penghilang resah di hati. dah lama tak jumpa, bersembang sampai tak ingat nak balik. kalau bagi duit berjuta pun tak dapat nak putar balik kenangan belajar di 5 Gemilang. sungguh indah. ada yang tak boleh nak dekat, ada yang tak boleh nak berpisah. tapi itulah kenangan bila dah masing-masing jauh. semoga jalinan persahabatan ini tetap mekar hingga Syurga.

currently I'm keeping an eye on one person, but I'm not a nutty as a fruitcake. saranghae.

3 comments:

N.D. said...

awesome!! thnks dear!!! really appreciate.. thnks make me laugh..thnks make me angry..thnks make me cry...thnks coz always by my side..thnks 4 evrythng...mizz u.. n will love u 4eva n eva... BFF.. ^_^

N.D. said...

awesome!! thnks dear!! really appreciate it!! thnks make me laugh.thnks make me angry..thnks make me cry...thnks coz always stay by my side..thnks 4 evrythng... mizz u n will love u 4eva n eva... BFF.. ^_^

ustajah ana said...

thanks also. you make my life beautiful. never forget to mizz u everyday and everytime. BFF until jannah. hiyyah!