Wednesday, 25 December 2013

Malam kasih bersemi | Corporate Grand Gala Night


Assalamualaikum..

Alhamdulillah despite of having all the difficulties, I have managed to end this semester successfully. Thanks to Allah The only Merciful and The Greatest One.  And what we did right now is study all the time until the final exam. Just in case I got boring and watching Running man. Miahaha..

So how did we end this semester? Oh God ! Tuhan saja yang tahu apa yang berlaku sebelum study week period. All the pain and tears was coming out. Perrghh hiperbola sangat ayat ko bedah.

Pada suatu hari, datang satu perintah untuk segerombolan sahabat yang diarahkan untuk menganjurkan satu majlis besar besaran buat semua rakyat BCAR GENERATION sebut  bachelor of corporat admin and relation. Sebelum ni sahabat sahabat ni tahu akan ada satu majlis GRAND DINNER yang akan diadakan pada setiap tahun yang akan dihadiri oleh semua rakyat jelata dari adik bongsu kepada kakak sulung BCAR namun tidaklah pula menyangka yang tugas berat ini akan ditimpa ke atas bahu mereka.

Maka relek relek sajalah membayangkan diri akan memakai gaun dan suit yang anggun lagi kacak bergaya pada malam tersebut. Nah sekali disebut nama nama itu gulp !  dan of course dinner ini kami harus buat sehabis baik kerana matlamat utama adalah untuk meraikan senior kami yang akan menghabiskan semester terakhir di bumi USIM sebelum melangkah keluar ke dunia industri. Tahun ini kami meraikan tahun depan kami diraikan. Oh tua sudah ! batuk.  Maka golongan yang terpilih ini mulalah merangka dan menyedut segala maklumat dan info dan menyusun ahli jawatankuasa and here we goes. CORPORATE GRAND GALA NIGHT ! wiwiwi..

A big clap to the AJKs. They did a really good job. Indeed. Perjalanan mengharungi majlis ini memang terlalu lama dan banyak bagi aku dan sahabat sahabat yang lain. Walaupun orang kata alah organize dinner aja. Organize dinner aja? Wah dinner aja.. better do it on your own and feel how the process was before saying anything. The end.

Apa yang aku nak ceritakan di sini bukan sekadar bermegah dengan berjayanya menganjurkan GRAND DINNER yang besar malah aku nak sharing yang sekarang aku tahu kenapa Allah pilih aku untuk berada dalam organisasi ini. Wah sweet gituww. *muntah*

3 minggu. Kami diberi masa merancang segala galanya. It was so kelam kabut. Here and there yet we  has so many thing that need to settle. Aku sekretari ajee. Tulah aku kata banyak gila havoc yang jadi. Banyak gila.  Apalah nasib program ini dapat sekretari nanar macam haku. Sampai pada suatu hari aku diserang migrain sampai muntah muntah. Nah dek, ni hakak kau buat program untuk kau sampai macam ni tapi kau.. herrghh tergamaknya kauu. *okey done acting*

Too many incident and to many mistakes but we manage to handle it properly and till the last day preparing, everyone was so tired and didn’t get enough sleep. I was so sympathyze towards them. Reason sebab kesian sangat tuu adalah kerana sekretari punya kerja dah tak tahu nak buat kerja apa last last minute macam tu sebab kita punya kerja dah siap semua. Jadi sampai petang sebelum majlis tu pun bantai ternganga tidur even orang lain nak tercabut nafas bahahaha.. ops !  

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah.

Again alhamdulillah. Majlis was going smooth. Of course we are so afraid, sebab kami yang hina lagi dina ni bimbang akan merosakkan majlis but wooww unexpectedly majlis sangat berjalan lancar. Alah biasalah mistake satu dua, benda dah tak boleh nak elak.. well human cant be perfect everytime. yang kami raikan, our seniorita sangat berpuas hati dan terharu sebab mereka rasa malam itu adalah malam mereka. Dan kami pulak rasa nak terbaring tergolek keseronokan sebab matlamat nak buat mereka rasa tacink sampai tanak balik berjaya  [over sangat buat ayat] Syukur Allah. Allah permudahkan urusan kami. Dia lancarkan majlis kami. Syukur.

Tapi sesungguhnya apa yang aku nak cakap kat sini tak pernah lah aku jumpa makanan sesedap pastuu aku takda selera nak makan. Tapi malam tu errghh sampai sekarang terngigau lagi. Teringat ingat terbayang bayang makanan makanan tu terbang depan mata huuaaa.. its happen because the AJKs want the majlis to be perfect. Lantas selera hilang melayang layang. Mungkin sebab malam tu we was so kalut. Lari sana. Terkejar sini. Fuhh.

Dan itulah yang aku rasa happy sehingga sekarang ni, even kami penat letih stress lapar tapi bila tengok mereka yang pulang dengan senyuman, wah bahagia sampai ke bintang lols. 

Penat la nak cerita. Penat tau tak. Wah tetibe sangat. Nah. Lets picture do the talking yaww.


Lupa pulak nak kabar. Dinner kami bertempat di Mines Wellness Hotel, Serdang. Sebelah The Mines pujaan ramai. Perrghh scenery kat sana. Subhanallah. Jilat jari. Turun tangga aje Nampak tasik luas terbentang. Kalaulah aku ada gambar boleh tunjuk. Memang cantik kevavoom

Bangga pulak kita bila orang baca teks kita buat. Perasaan sangat.
  


Sorry it was SPAM. TeheeHomaai. Nak pegi sekali lagi. Nak makan !


Looks at anwar’s face lols


Sayonara seniorita !

Sebenarnya banyak lagi nak story dan banyak lagi gambar nak dikongsi tapi malam makin larut dan diri semakin mengantuk. Sungguh. Banyaknya pengalaman yang aku dapat walaupun some people said DINNER AJE. Senyum. Mohon kengkawan dan readers yang mulia sekalian kalau adalah  doakan kejayaan aku dalam final exam ni. Tak banyak semester dah tinggal. Just a few more. Ttsskk.  Harap sangat dapat lakukan yang terbaik kali ni. Kali ni paper tak banyak Cuma 6 saja tapi semua subjek tough. Thank you for your prayer. Semoga Allah membalas yang baik baik saja untuk kita.

Hey you. Imissu ! 

Wassalam.

currently I'm keeping an eye on one person, but I'm not a nutty as a fruitcake. saranghae.

No comments: