Thursday, 30 April 2015

Si Pengejar BahagiaAssalamualaikum. 

saya terjaga pada jam 5.50 pagi tadi. perkara pertama yang saya fikir adalah Terima Kasih Allah. satu malam yang berlalu, Allah kurniakan hadiahnya yang sangat berharga (bagi saya). disaat saya diulit lena yang sangat nyenyak oleh sebab hari siang yang memenatkan (I sleep at 12), Allah membelai saya dengan hadiah (ya saya pasti itu hadiah), bilamana Allah menghantar ia melalui mimpi saat saya sedang lena tidak berganjak. 

mimpinya bukanlah mimpi diberikan kemudahan berjodoh, bukan juga mimpi riang gembira yang lainnya, tapi ia peringatan yang hadir bersama kasih sayang Allah (ya, saya percaya ini) sehingga saya masih merasa manis disentuh Nya. 

dan ia membuat saya tersedar.

oh rupanya.

walau jahatnya aku sebagai manusia

DIA masih ada

mana pernah dia lupa,

hamba yang DIA cinta.

Kerdilnya dihadapan DIA. Padahal sering meminta minta. Minta diberikan pasangan yang baik. Minta diberikan kemudahan segenap hal. Minta tubuh badan yang sihat bertenaga. Minta Dia panjangkan usia kedua bonda ayahanda. Minta keluarga aman bahagia sentiasa. Minta anak anak saudara membesar sebagai soleh solehah. Minta diberikan pekerjaan yang baik baik. Minta rezeki yang berkat. Minta dimasukkan ke dalam syurga. Minta nanti menjadi bidadari disana.

Banyaknya aku minta.

Kerdilnya. Begitu banyak meminta, menadah tangan mendongak kepala. Tapi Dia Yang Maha Kaya tiada ragu memberi cinta.


currently I'm keeping an eye on one person, but I'm not a nutty as a fruitcake. saranghae.

No comments: